søndag, september 24, 2006

Metal Søndag 24. september


Electric Wizard - Dopethrone
Rise Above, 2000

Er du en tilhenger av stoner og doom sjangeren har sannsynligvis allerede Dopethrone i samlinga, hvis ikke burde du være seriøst være flau nå!
Dette er virkelig en av de store stoner/doom klassikerne en hver metalhead burde være kjent med. Dette albumet har alt som et stoner doom album burde ha. Tyngde, seige gitar og bass riff, skikkelig stein vokal, perfekt trommerytme og super tungt trippy psychedelic som faen lydbilde hele veien.
Dopethrone slår deg ned på knærne med en ekstremt tung og tykk vegg av lyd som varer i en hel time. En hel time med skrekk, science fiction og METAL! Albumet er så tungt at det er til å sovne av. Man blir skikkelig stein av høre på Dopethrone.

Det er svært vanskelig for meg å beskrive Dopethrone, spesielt på norsk. Dopethrone er hva hele universets undergang må høres ut som. Etter det korte, men tunge åpningssporet Vinum Sabbathi går albumet løs på Funerapolis som knuser hodeskallen til lytteren med sine monsterriff, for å så gå løs på Wierd Tales.
Så er det rett frem doom metal med Barbarian som handler om selveste Conan! Jeg kunne sikkert ha gått igjennom alle sporene og fortalt om hvor tunge og tøffe de er, men jeg gidder ikke fordi det er enda en utgave av Metal Søndag jeg har utsatt skrivingen til siste liten.

Bare hold kjeft og kjøp dette albumet. Det er akkurat som de andre albumene jeg skriver om en solid klassiker. Med mindre du bare hører på speed metal og har ikke noe som helst ønske å høre på noen annet enn speed metal er du delvis unnskyldt for å ikke ha dette albumet, men alle dere andre burde skaffe seg dette albumet raskest mulig.

------------------

Så metal musikkvideoer som vanlig

Finntroll - Trollhammaren

Candlemass - Dark Reflections

Iced Earth - The Reckoning

Scorpions - Wind of Change

Raven - Mind over Metal

Coroner - Voyage To Eternity

0 Comments: