søndag, mai 13, 2007

Metal Søndag 13. mai


Cathedral - Forest of Equilibrium
Earache Records, 1991

I 1989 sluttet Lee Dorrian som vokalist i Napalm Death fordi han var lei punk scenen og mislikte death metal retningen bandet tok. Siden han var en stor fan av doom metal sjangeren bestemte han seg for danne Cathedral samme året. Jeg har liten tro på at han hadde noen anelse hvor viktig for doom sjangeren denne beslutningen skulle ha. Dette albumet er bokstaveligtalt selveste linken mellom tradisjonell doom og moderne doom. Så godt som alle doom band som ble dannet på 90-tallet har Cathedral som en viktig inspirasjonskilde.

Vokalen til Lee Dorrian er for det meste grov i en retning av death metal growling. Til tross av dette er den på ingen måter ekstrem, bare unik og ganske passende til musikken. Man kan nesten si at dette albumet er selveste starten på death doom sjangeren, men det er bare delvis riktig (noe jeg skal komme tilbake til i fremtidige utgaver).
Riffene er riff som Black Sabbath hadde vært stolt av. De er av den gode gamle tradisjonelle typen som de klassiske doom bandene på 80-tallet hadde. De er solide som bare faen og spilles smertefullt sakte slik at det ikke er noe tvil om at dette er doom.

Forest of Equilibrium definerer doom sjangeren. Enten man liker tradisjonell eller death doom er dette albumet obligatorisk.

---------------------

Raw Sewage er et amerikansk death thrash band som har gitt ut 2 demoer så langt. Du kan sjekke deres skitne faenskap på deres Myspace.

Siden jeg snakket tidligere om at norske band kan få gratis reklame i denne bloggen har jeg endelig fått et band å reklamere. Jeg vet ikke om det er band eller enmannsprosjekt, men bandet heter Quavila. De har ingen utgivelser, men de har musikken tilgjengelig på Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Berzerker - No one Wins

My Dying Bride - Deeper Down

Blind Illusion - Vengeance is Mine

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Lumessakahlaajat

Loudness - Crazy Night

Keep of Kalessin - Come Damnation

0 Comments: