søndag, juli 11, 2010

Metal Søndag 11. juli


Dead Horse - Horsecore: An Unrelated Story That's Time Consuming
Death Ride Records, 1989

Dead Horse er et av de mest unike bandene fra den tidligste fasen av death metal. De første death metalbandene var hovedsakelig thrashband som strevet imot mer ekstremitet, mens Dead Horse var noe som ikke helt passet inn noe sted.
Når man setter på dette albumet hører man først og fremst crossover thrash. Korte låter der hardcore punk og thrash metal kolliderer. Lyrikken er morbid humor og kyniske kommentarer om samfunnet slik man kan forvente fra et crossoverband. Ikke noe spesielt unikt fra denne tidsperioden med andre ord.
Men så begynner man å legge merke til riffene og gitartonen på enkelte låter. Tunge death metal riff og utbrudd av blast beats dukker opp over alt for å så hoppe tilbake til crossover. Og før man begynner å forstå hva som foregår er låten over eller så har de hoppet over til å spille noe annet. Man kan prøve å rasjonalisere det med å si at man hører på tidlig grindcore, men de brutale riffene er absolutt death metal, ikke grindcore. Det er ingen utvei enn å innrømme at man sitter og hører på et av de meste unike death metalalbumene som noen gang er spilt inn.
Death thrash er et greit konsept å forstå siden mye tidlig death metal faller under det, men death crossover er noe som virkelig sprenger grenser. At dette ikke slo bedre er tilsynelatende et mysterium, men med tanke på hvordan death metal, thrash og hardcore punk utiklet seg videre på 90-tallet er det ikke så rart at dette endte opp som en obskur relikvie. Death metal ble et våpenkappløp for hvem som kunne være mest brutal og ekstrem, så å lage underholdene låter som Dead Horse gjorde ble nedprioritert. Og når det kom til blande metal og hardcore, så tok grindcore over med mye av de samme ideene om å være mest mulig brutal og ekstreme.

Er du ute etter virkelig unik death metal og/eller crossover, så er Horsecore: An Unrelated Story That's Time Consuming albumet for deg. Det er ufattelig underholdene og fylt med overraskelser. Digger du sær musikk har du ingenting å tape på å spore opp dette albumet.

---------------------------

Bone Ritual er et ultraprimitivt black metal band fra USA. De har en demo ute som du kan høre på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Holocaust - Heavy Metal Mania

Strain of Sanity - Senseless

Nevermore - Narcosynthesis

0 Comments: